Ga naar de inhoud

Eenmalige tegemoetkoming achteraf

De huurders die in een tijdelijke woning hebben gezeten tussen 1 oktober 2015 en 1 november 2020 hebben een brief ontvangen over een eenmalige tegemoetkoming achteraf. Het blijkt dat veel huurders niet gereageerd hebben. Neem contact op met Wierden en Borgen woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Hieronder staat de uitleg.

Eenmalige tegemoetkoming achteraf:

Kreeg u tussen 1 oktober 2015 en 1 november 2020 te maken met versterkingsmaatregelen aan uw huurwoning? En woonde u in een tijdelijke woning, dan komt u in een aantal gevallen in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming achteraf.


Deze huurders ontvangen een basisvergoeding van € 500,- voor kosten die niet meer te achterhalen zijn, zoals zelf aangebrachte voorzieningen. Daarnaast krijgen huurders die zelf betaalden voor nutsvoorzieningen en internet een vergoeding van € 45,- per week voor de periode dat een huurder in een tijdelijke woning heeft gewoond. Het gaat om een tegemoetkoming.

Vragen?

De regeling wordt uitgevoerd door de NCG. Voor vragen kunt u contact opnemen met hen via tegemoetkominghuurders@nationaalcoordinatorgroningen.nl of telefonisch via (088) 041 44 77